Новини

Представи се "Доде е душа жива" с автор Панчо Шопов

В деня на Светите братя Кирил и Методий Исторически музей – Панагюрище за пореден път затвърди мястото си на духовно средище. Представянето на книгата „Доде е душа жива“ с краеведските изследвания и търсения на Панчо Шопов, под редакцията на Васил Т. Василев, събра почитатели на писаното слово от близо и далеч.

Луксозното издание съдържа материали, свързани с историята на Панагюрище и панагюрския край, с рода Шопови, предания и хумористични разкази, записани панагюрски игри, панагюрска кухня, панагюрски говор и традиционни и религиозни празници, публикувани в по-голямата си част на страниците на в. Оборище. Богат снимков материал допълва разказа на автора. Доц. д-р Атанас Шопов – директор на ИМ – Панагюрище, приветства гостите и връчи Свидетелство за дарение на адв. Даниела Доковска за дарителския ѝ жест. Тя дари ценни издания за библиотеката на музея. Панчо Шопов – внук, който носи името и събира документалното наследство на дядо си, благодари на всички, съпричастни към реализирането на поредното издание с трудовете на Панчо Шопов. Той потвърди своята увереност, че делото на творците не трябва да се забравя и трябва да се работи, за да може написаното да остане и да се предава на поколенията. Редакторът на изданието адв. Васил Т. Василев представи труда на Панчо Шопов и с интересни факти и разказ запозна присъстващите със съдържанието на книгата. Представянето на „Доде е душа жива“ се превърна в среща на духа, която остави у присъствалите незабравим спомен и увереност, че словото ще пребъде.

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.