Новини

Изложба "Облекло във времето" ( средата на XIX - края наXX в.) отпътува за Варна

Съвместната изложба на Регионален исторически музейВарна с Исторически музей Панагюрище „Облекло във времето (средата на ХIХ- края на ХХ в.)” показва прехода и приемствеността от традиционно облекло от средата на 19 век към модерно облекло до края на 20 век.  В нея Исторически музейПанагюрище представя образци на местното градско облекло от средата на 19 век и началото на 20 век. Регионален исторически музейВарна представя дамско облекло от началото на ХХ в. от отдел „Нова история“ и модерно облекло и аксесоари от времето на социализма, съхранявани във фондовете на отдел „Най-нова история“. Посетителите могат да видят разликата между териториалната специфичност на народната панагюрска носия и универсалността на социалистическото облекло, модни тенденции, платове, модели и аксесоари.

Тематични табла, допълващи експонатите, разказват за развитието на градското облекло от традиционно към модерно и представят модните тенденции по десетилетия. Изложбата ще бъде експонирана в зала „Север“ на Археологически музейВарна от 21. 07 до 12. 08. 2016 г. Откриването ще е на 21. 07. в 17 ч. в Археологически музей.

 

 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.