Новини

2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България

2 юни е ден, в който почитаме паметта на Христо Ботев и всички, загинали за свободата на България. Ден, в който прекланяме глави пред саможертвата на  хилядите знайни и незнайни мъже и жени, дали живота си, за да бъдем днес независима и демократична държава. Ден, в който всички българи заставаме, притаили дъх, когато точно в 12:00 ч. зазвучат сирените. 

В Панагюрище, на площад "20-ти април", пред Вечния огън в подножието на мемориал "Априлци", главен уредник в Исторически музей - Панагюрище Ирина Ботева прочете пламенни слова, припомнящи ни значимостта на събитията от преди повече от 140 години. Възпитаници от ЦПЛР град Панагюрище изнесоха програма, с която насълзиха очите на всички присъстващи. Бяха поднесени цветя и букети в знак на признателност към делото на нашите праотци. Когато завиха сирените, животът в целия град замря. Всеки, свел глава, беше замислен колко много дължим на онези смели мъже, борили се самоотвержено и довели до край националната идея България да бъде свободна. Поклон! 

Отзиви за нас

Почетът с българската история е вълнуващ. Особено значим става със съдействието на служителите. Много благодаря на всички сътрудници на музея! Много музеи сме обиколили, но такова грижовно,съпричастно отношение, както почувствахме тук, никъде не ни бе оказано.

Благодарим!

133 СУ, гр. София

 

133 СУ, гр. София

Нашите приятели

035761940За връзка с нас!

Полезни връзки

Контакти

За връзка с нас

Tel: 0357 62012; 0357 63712

гр. Панагюрище

ул. Райна Княгиня 28

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.